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  1. 飯田女子短期大学紀要
  2. 30集

小豆餡やフォンダンの中に甘茶を加えた菓子作りに関する研究

https://iidawjc.repo.nii.ac.jp/records/102
https://iidawjc.repo.nii.ac.jp/records/102
81a2ff9c-456c-4b79-b18d-b75d5350b0f0
名前 / ファイル ライセンス アクション
05川俣ほか.pdf 小豆餡やフォンダンの中に甘茶を加えた菓子作りに関する研究 (4.0 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-11-01
タイトル
タイトル 小豆餡やフォンダンの中に甘茶を加えた菓子作りに関する研究
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 甘茶
キーワード
主題Scheme Other
主題 菓子
キーワード
主題Scheme Other
主題 女子短期大学
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 hydrangea tea
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sweet
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 women's junior college
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル A Study of Red Bean Paste Sweets and Fondant with Sweet Hydrangea Tea
著者 木下, 恵

× 木下, 恵

木下, 恵

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小林, 愛

× 小林, 愛

小林, 愛

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長谷部, 遥

× 長谷部, 遥

長谷部, 遥

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原, 夏紀

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川上, 美里

× 川上, 美里

川上, 美里

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山下, 紗也加

× 山下, 紗也加

山下, 紗也加

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川俣, 幸一

× 川俣, 幸一

川俣, 幸一

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著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 50
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The dry powder of sweet hydrangea tea leaves are used not only as a sweetener and flavoring substance, but also as a natural medicine sold by pharmacies in Japan. The tea has been consumed at anniversary celebrations of Buddha's birth for many years in Japan. It has also been studied for its health-promoting effect. Unfortunately, now as people, especially young people, have many choices for sweeteners, the bitter tea flavor has infrequently been their number one choice of sweetener. We believe, however, that there should still be occasions where both children and adults should enjoy hydrangea tea together with some sweets that go well with the tea. Since there are few studies of hydrangea tea, we have decided to study Japanese and Western confectionery with hydrangea tea so people of all ages can enjoy hydrangea tea together. Sixty students who majored in dietary nutrition in a junior college answered our questionnaires on sweets and hydrangea tea. The results of the questionnaires showed that the students were interested in Japanese-style confections and light-tasting sweets that go well with hydrangea tea. Still not all sweets paired well with hydrangea tea. Both Japanese and Western sweets were created with hydrangea tea. As a liquid ingredient, hydrangea tea was added to red bean paste (kintsuba), a Japanese sweet, and to fondant (rusk), a Western sweet. The sample students liked the red bean paste with 25-125mL of hydrangea tea, and the fondant with 2.4-12mL of hydrangea tea the most. In conclusion, hydrangea tea is not just a drink for celebrating the Buddha's birth,it may be a component to make flavorful and healthy sweets for every people.
書誌情報 飯田女子短期大学紀要
en : Bulletin of Iida Women's Junior College

巻 30, p. 111-119, 発行日 2013-05-27
出版者
出版者 飯田女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0912-8573
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN1023693X
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 10:05:45.503966
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