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  1. 飯田女子短期大学紀要
  2. 30集

サンプル抽出液中に含まれるビタミンCがDPPH抗酸化活性に及ぼす影響 ―メロンとプルーンを用いた事例―

https://iidawjc.repo.nii.ac.jp/records/97
https://iidawjc.repo.nii.ac.jp/records/97
6d44f4b4-1ae5-42c9-9137-329b5ac14025
名前 / ファイル ライセンス アクション
01大池・川俣.pdf サンプル抽出液中に含まれるビタミンCがDPPH抗酸化活性に及ぼす影響 ―メロンとプルーンを用いた事例― (2.8 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-11-01
タイトル
タイトル サンプル抽出液中に含まれるビタミンCがDPPH抗酸化活性に及ぼす影響 ―メロンとプルーンを用いた事例―
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 ビタミンC
キーワード
主題Scheme Other
主題 DPPH
キーワード
主題Scheme Other
主題 ポリフェノール
キーワード
主題Scheme Other
主題 抽出溶媒
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Vitamin C
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 DPPH
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 polyphenol
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 extraction solvent
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル The Effects of Vitamin C Concentration in Extraction Solvent on DPPH Radical ―Scavenging Activity in Melons and Prunes―
著者 大池, 奈津希

× 大池, 奈津希

大池, 奈津希

Search repository
川俣, 幸一

× 川俣, 幸一

川俣, 幸一

Search repository
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 37
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 There are many reports which indicate a significantly positive correlation between the anti-oxidization activity and the total amount of polyphenol in fruit and vegetables, but there are few papers that describe the vitamin C concentration in sample extraction solvent. The purpose of this study was to determine correlation between the vitamin C and the anti-oxidization activity in various experimental conditions. Fruit used in the experiments included melons and prunes which were locally produced in the southern Nagano area of Japan. The edible portion of each fruit and vegetables was cut into the sample (melon peel nothing, prune peel attached). Melons, which had been peeled, and unpeeled prunes were cut into pieces. Distilled water, 50% hydrous methanol, 100% methanol, and 1% HCl-methanol were used as a polyphenol extracting solvent. The HPLC method was utilized to measure vitamin C concentrations of the sample fruit. Anti-oxidization activity analysis was performed using a spectrogram photometer to measure the α,α-diphenyl-β-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging activity. Total polyphenol content was measured by Folin-Ciocalteu method. In conclusion, if more than 0.5-1mg/100mL of reduced vitamin C concentration was dissolved in sample extraction solvent, it indicated that there was a significantly positive correlation between vitamin C and anti-oxidization activity in polyphenol experiment. Also, in the sample extraction solvent which did not contain vitamin C, 1% HCl-methanol had a better extraction result compared with distilled water.
書誌情報 飯田女子短期大学紀要
en : Bulletin of Iida Women's Junior College

巻 30, p. 1-6, 発行日 2013-05-27
出版者
出版者 飯田女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0912-8573
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN1023693X
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 10:05:48.478789
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